YouTube ads in combinatie met Google Shopping

De innovatietrend binnen de verschillende grote advertentieplatformen staat niet stil. Nieuwe features en advertentiemogelijkheden worden aan de lopende band gelanceerd.

Na Instagram advertenties, Facebook lead ads en Google Customer Match keken de SEA-experts binnen ons marketingteam al lang uit naar de lancering van de link tussen Google Shopping en YouTube ads.

 

Google Shopping

 

Voor onze e-commerce klanten gebruiken we al langer de mogelijkheden van het direct aanbieden van producten op Google - en dit met veel succes.

google_shopping.jpg

 

Reeds in mei kondigde Google aan dat het de mogelijkheden van Google Shopping zou opzetten op het YouTube platform. Dit is nog steeds de tweede grootste zoekmachine; als marketing agency zien wij hier dan ook veel kansen in.

 

TrueView for Shopping

 

TrueView for Shopping is een eerste nieuw advertentieformaat, waarbij je als adverteerder interactieve videos kan aanmaken. Producten uit de video kan je tonen in overlaycards. Deze interactieve filmpjes kan je daarna verder gaan promoten naar bvb. de bezoekers van je website.

 

Trueview_youtube.jpg

 

Shopping ads op YouTube

 

Een nog veel sterker nieuw advertentieformaat is het tonen van shopping ads op YouTube videos.

Als adverteerder of verkoper kan je een reviewvideo over je nieuwe lipstick gaan targetten, om op die video een overlay shopping ad te tonen van dat product.

YouTube-Shopping-Ads-on-other-videos-800x442.jpg

Deze gif-video van Truebeat geeft mooi aan hoe dit in z'n werk gaat voor de kijker van een reviewvideo:

Brad-Hall-Gif-v2.gif

 

Sinds gisteren is deze nieuwe advertentiemogelijkheid gelanceerd. Bij Intracto zijn we dan ook al druk bezig om deze effectief in te zetten. Heb je hier interesse in, neem dan zeker contact op!

 

Meer weten? Contacteer ons!