Waarom video (nog steeds) onmisbaar is in je contentstrategie

Video is al een tijdje hot and happening op het wereldwijde web. In 2017 zal het bekijken van video's goed zijn voor maar liefst 69% van al het internetverkeer. En dat zal nog even zo blijven, want zowel consument als bedrijf is er gek op.

pexels-photo-large.jpg


Het oog wil nu eenmaal ook wat - dat bewijzen deze cijfers:

  • YouTube's 'how to' zoekopdrachten stijgen jaarlijks met 70%
  • 9 van de 10 consumenten vinden dat online shoppen efficiënter is met visuele content
  • 4 x zoveel consumenten verkiest video boven tekst
  • 48% zoekt elders informatie als er geen visuele content beschikbaar is

 

Content marketing

Video is voor veel consumenten de geschikte manier om aan hun informatiebehoefte te voldoen. Of consumenten naar video's kijken om te ontspannen, bij te leren of zelfs om een Webinar te volgen, de populariteit van dynamische visuele content blijft toenemen en dat juichen bedrijven toe. 

Video-2.png

Marketeers die video integreren in hun marketingplan, genereren maar liefst 41% meer trafiek dan marketeers die video links laten liggen. 

Als b gaat over rebranding, je verhaal naar buiten brengen, werken aan je naambekendheid of je relatie met stakeholders versterken. 

 

Video wars

Video's, dus enkel YouTube dan? Neen. YouTube was inderdaad voor lange tijd heerser over de videoplatformen. Daar kwam echter verandering in door de opkomst van sociale mediaplatformen die ook met video op de proppen kwamen.

Facebook video, Instagram Stories en Snapchat zijn de laatste tijd enorm populair geworden en zo zegt YouTube zijn monocratie vaarwel.

 

Dagelijks worden 100 miljoen uren aan video bekeken op Facebook. Dat zijn maar liefst 8 biljoen Facebook video views per dag." Tech Crunch

 

Video gaat echter verder dan enkel sociale media. Waarom zou je een video niet intern verspreiden of op displays tonen in je bedrijf? Stakeholders zien ook graag eens wat anders dan cijfers of documenten. Of wil je een ijzersterke case op een originele manier op een website presenteren? 

 

Conversation rates

De populariteit van video bij bedrijven is niet zonder reden. 73% van de B2B bedrijven die video in hun strategie gebruiken, hebben een positieve ROI als resultaat.

Dat hoge cijfer is deels te verklaren door de hoge conversation rate van video.

video.png

In vergelijking met andere vormen van content media, ligt de conversation rate van video zeer hoog. Die rate zal alleen maar toenemen door het gebruik van nieuwe technologieën.

 

Virtual reality & 360°

De opkomst van virtual reality (VR) en 360° video geeft een enorme boost aan alles wat video of content gerelateerd is. De consument krijgt een nieuwe beleving en ervaart content op een heel ander niveau. 

VR of 360° video geeft niet alleen enorm veel mogelijkheden aan content marketeers om creatiever om te springen met video, je geeft de consument ook meer de touwtjes in de handen. 

Kijken naar welke kant ze willen, stappen in een bepaalde richting nemen, enzovoort: door de controle weg te geven, verhoog je de interactiviteit tussen de kijker en je merk.

 

360° video heeft:

  •  3x hogere conversation rate dan traditionele video
  • 30% meer kans dat consumenten de video herbekijken

 

 

Nu YouTube en Facebook ook 360° video mogelijkheden aanbieden, zal de rest van social media land niet lang meer op zich laten wachten.

Wil je meer te weten komen over VR of 360° video? Lees dan zeker dit blogbericht van collega Simon.

 

Storytelling

Video en storytelling gaan hand in hand. Onze collega’s die aanwezig waren op Web Summit 2017 bevestigen het; storytelling is nog steeds het succesverhaal van content marketing. 

Almost every panel or speaker I’ve seen here in Lisbon has mentioned storytelling as an important factor in the success of new technologies and their uptake by consumers." Simon Meers

Een sterk verhaal combineren met een goed gemonteerde video, zorgt voor sterke resultaten.

 

Live in 3, 2, 1, ...

Je zal het ongetwijfeld al gezien hebben op Facebook, plotseling een melding “Tom is live …” Live video streaming is een trend die we niet langer kunnen negeren. Facebook live is trouwens niet het enige platform waarbij je live video's kan bekijken of posten, ook YouTube live en Snapchat live zijn opties.

Live video definitely is an interesting thing for brands to incorporate in their communication strategy, but be sure to do it right." Lien Berden 

Wil je tips over live video's? Lees dan zeker de blogpost van collega Lien, en leer met welke 4 principes je best rekening kan houden bij het maken van een live video. 

tasty.png

 

That's a wrap

Don’t be fooled, een camera in de hand nemen en in het wilde weg beginnen filmen is geen optie. Zelfs achter leuke vines van enkele seconden zit een heuse content strategie.

Je moet duidelijk weten welke richting je uit wil. Met die richting, en nog veel meer, kunnen wij jou helpen. Zie je zo'n hoge conversation rate wel zitten? Neem dan contact op met een van onze specialisten. 


 

Meer weten? Contacteer ons!