Shopping Innovation: e-commerce in de lift

De laatste jaren is e-commerce in België enorm gestegen, met 2015 als recordjaar. Vorig jaar werd in ons land namelijk voor meer dan 8,2 miljard euro online gewinkeld. In het vierde kwartaal lagen de online aankopen zelfs 8% hoger dan in het kwartaal daarvoor.

 

E-commerce in België 

Ons land is bezig aan een stevige inhaalbeweging op vlak van e-commerce, zoveel is zeker. Zo wordt maar liefst 60% van de diensten op internet gekocht, en op vlak van producten is e-commerce verantwoordelijk voor 8% van de totale uitgaven.

Naar verwachting zal deze trend de volgende jaren aanhouden waardoor e-commerce alleen maar nóg belangrijker wordt.

e-commerce_belgie.jpgBron: http://becommerce.be/docs/Infographic%20Q1Q4.pdf

 

Intracto op de Shopping Innovation Expo

Om onze kennis omtrent e-commerce te delen staan we dit jaar op de Shopping Innovation Expo in Tour & Taxis. Dit is dé plek om je te laten informeren over alle aspecten van omnichannel en online marketing.

Onze digitale strateeg Mathias Vissers zal woensdag van 12u45 tot 13u15 een lezing geven in Conference Room B. Hierin schetst hij de mogelijkheden en trends in marketing automation, personalisatie en CRM.

mathias.jpg

 

Op donderdag tussen 11u45 en 12u15 zijn we opnieuw te vinden in Conference Room B voor een panelgesprek rond omnichannel in de praktijk. Samen met drie andere partijen zullen we het hebben over onze ervaringen bij het ontwikkelen en implementeren van omnichannel.

 

Ben jij al mee met e-commerce?

Bestellen via smartphone, je winkelvoorraad checken, reserveren enzovoort: het klinkt misschien mooi, maar het blijft dé uitdaging voor elke ondernemer.

Merk jij ook dat het alsmaar belangrijker wordt om het internet in te schakelen als verkoopkanaal? En wil je dit op de juiste manier aanpakken? Kom dan zeker eens langs op de Shopping Innovation Expo. Inkom is overigens gratis.

Verdere informatie over deze beurs vind je op www.shoppinginnovationexpo.be.

Meer weten? Contacteer ons!