Intracto steunt Cunina met langdurig engagement

Eind vorig jaar kregen we bij Intracto Sophie en Kathleen van Cunina over de vloer. Cunina is een onafhankelijke ontwikkelingsorganisatie, die in zes landen ijvert voor een betere toegang tot en kwaliteit van onderwijs. En dat onafhankelijk van politieke, religieuze of maatschappelijke overtuiging.

 

Zonder subsidies, met transparantie

Cunina ontvangt geen subsidies en gaat er prat op dat ze hun werkingskosten jaar na jaar onder de 10% houden. Het grootste deel van het geld dat ze via peetouders en donateurs binnenkrijgen, komt dus rechtstreeks ten goede van de kansarme kinderen die ze steunen.

We bewonderen de passie en inzet waarmee hun team al sinds 1990 op eigen kracht het verschil maakt, en luisterden dus maar al te graag naar hoe we hen zouden kunnen helpen.

 

Intracto wordt peetouder van 20 kinderen

We wisten al snel dat we meer in de strijd wilden gooien dan enkel onze professionele expertise. Daarom besloten we om via Cunina peetouder te worden van 20 kansarme kinderen in Haïti.

 

Cunina - Haiti - Notre Dame Mombin Crochu 001

 

De komende 12 jaar zullen we de volledige schoolloopbaan van die kinderen ondersteunen, en hen zo hopelijk helpen om de vicieuze cirkel van kansarmoede te doorbreken. Bekijk zeker eens het filmpje over Danola, die het met de hulp van Cunina tot dokter schopte.

 

Cunina - Haiti - Notre Dame Mombin Crochu 003

 

Gisteren kwamen Sophie en Kathleen opnieuw op bezoek in Herentals, net terug van een nieuwe reis naar Haïti. Ze brachten 20 peterschapsboekjes mee, met de gegevens en een mooie foto van elk petekindje, en vertelden meer over de leefomstandigheden en de school waar 'onze' kinderen leven en leren.

 

20180205 - Peterschappen Intracto - Cunina vzw-1

 

Je wordt zelden zo met je neus op de realiteit gedrukt als wanneer Sophie en Kathleen vertellen over hun projecten. We zijn dan ook erg blij dat wij ons kleine steentje kunnen bijdragen aan het mooie werk van Cunina en kijken ernaar uit om onze petekindjes te zien groeien.

 

20180205 - Peterschappen Intracto - Cunina vzw-7

 

Bon chans, Allandrina, Thease Samayla, Carl-Henry, Wedson, Sabienca, Judnelson, Lucentcha, Wolph Miguel, Nesdaïse Santchase, Anna-Yuncie, Myrtchalouna, Phaïna, Bethlanda, Kerlanda, Shenelson, Néïca, Ruth Skermide, Jean Karry, Mannutchy Orbens en Lousmayla!

 petekinderen-intracto

 

Wil jij ook meer weten over de projecten van Cunina, of wil je zelf ook peetouder worden?

Contacteer Cunina

Meer weten? Contacteer ons!