Intrackathon: not your average hackathon

Opgesloten worden op een unieke locatie? Check 
Een bijna absurde tijdslimiet krijgen om een zot idee uit te werken? Check 
Weinig of niet slapen en veel te veel koffie naar binnen gieten? Check 
Je 24 uur lang geweldig goed amuseren met je collega’s? Dubbel check! 

 

INTRACKATHON_II_Update__presentatie_van_daarnet_en_finale_groepsindeling_-_nicki_sannen_intracto_com_-_Mail_van_Intracto_Group_nv.jpg

 

Afgelopen weekend trokken we er met een 30-tal collega's op uit voor de tweede editie van de nu al legendarische company hackathon: Intrackathon (na de eerste editie vorig jaar).

En neen, dit is niet your average hackathon, integendeel zelfs. We mochten namelijk 24 uur doorbrengen in het plezantste land ter wereld: Bobbejaanland.

 

intrackathon_sfeerbeeld.jpgintrackathon_sign.jpg

 

 

De Intrackathon challenge

Het hele idee achter de Intrackathon hield in dat we een innovatief idee moesten bedenken én pitchen voor een jury om de beleving van de Bobbejaanlandbezoekers te verbeteren

Hiervoor werden we opgedeeld in vijf groepen die met elkaar de strijd aangingen. Een ideale manier om buiten de normale teams te werken en de banden tussen onze marketeers, strategen, designers, copywriters en developers nog hechter te maken.

 

teamfoto2.jpg

teamfoto1.jpg

 

Er waren een paar richtlijnen die we moesten volgen, maar je kan gerust zeggen dat we volledig out of the box mochten denken. We werden echter niet zomaar in het diepe gegooid: een beetje research in het park was toegestaan (en ook nodig, uiteraard) om de creativiteit aan te wakkeren.

 

IMG_2993.jpg      IMG_9655.jpg

IMG_2980.jpg

IMG_20160617_131956_1.jpg      IMG_2996.jpg

 

Tijd om te pitchen 

Het kan natuurlijk niet allemaal fun and games zijn. Na amper vijf uur moest elke groep al een eerste, korte presentatie geven over zijn idee. Vervolgens konden we allemaal naarstig doorwerken om ons concept verder uit te diepen en in een uiteindelijke pitch te gieten.

 

IMG_3001.jpg
Oké, toegegeven: ook binnen gingen de fun and games door, maar dan wel in VR. 

Zaterdagmiddag was het dan zover: pitch time! Er kwamen heel wat goede ideeën uit de bus, waaronder deze vijf zaken:

 

1. On-ride stop motion movies

bobbezegthi.jpg

Je kent ze wel: die grappige on-ride foto’s die je kan kopen na de rit op een attractie. Hoewel deze foto’s vroeger erg populair waren, scoren ze steeds minder en minder. Daarom kwam het idee van on-ride stop motion movies. Voeg hier nog een enthousiast digitaal maatje aan toe dat het mogelijk maakt om de filmpjes online te delen via je smartphone, en je bent klaar!

Karman en Pieter namen alvast de proef op de som:

ezgif.com-video-to-gif.gif

 

2. Een arendsoog voor groepen

Team2-Bobbiecam1.jpg


Team2-Bobbiecam2.jpg

Bobbejaanland wordt drukbezocht door groepen en scholen. Wie ooit al met zo’n grote groep is weggeweest, weet hoe moeilijk het is om fatsoenlijke foto’s te nemen van de hele bende. De fotograaf staat nooit zelf op de foto, je probeert een selfie maar de helft van je groep geraakt er niet bij op, …

De oplossing? Arendstotems met camera's doorheen het park, waarmee je foto’s uit vogelperspectief neemt die de bezoeker vervolgens kan bewerken op een geïntegreerd scherm aan elke totem. De jury kon ook meteen zelf een prototype uitproberen.

 

3. Ban de smartphone en portefeuille

Team3-BobbejaanBand.jpg

 

Een smartphone, een portefeuille, een camera, … We zeulen heel wat spullen mee tijdens een dagje pretparken. Om een einde te maken aan dat gesleur kunnen we alle mogelijke functies integreren in één simpele armband.

Deze bevat een chip waarmee bezoekers zowel betalingen kunnen doen als foto’s nemen, hun route bepalen enzovoort via speciale totems doorheen het park. On-site of in-app kan de bezoeker dan achteraf ook alle foto’s downloaden en delen via social media.

 

4. Real-time personal assistant: Facebook botTeam4-BobbieBot.jpg

Wie met zijn gezin Bobbejaanland bezoekt, stelt zich voor en tijdens z’n visite ongetwijfeld verschillende vragen. “Wat voor weer wordt het in Bobbejaanland?”, “Hoe lang is de wachtrij aan attractie X?”, “Waar zijn de dichtstbijzijnde toiletten?”, ...

Een persoonlijke assistent die real-time bereikbaar is zou dan énorm handig zijn. In eerste instantie kan deze assistent een Facebook Messenger bot zijn, maar later kan dit ook worden uitgebreid naar bvb. praatpalen in het park.

Ter illustratie werd er overnight een volledig werkende Facebook bot gemaakt met een 30-tal vraag- en antwoordscenario’s, zodat de jury deze meteen aan de tand kon voelen.

Ben je zelf trouwens ook wel geïnteresseerd in zo'n Facebook bot, laat ons dan zeker iets weten!

 

5. Gamification van het park

ezgif-1651105508.gif

Het laatste idee was een soort “gamification” van Bobbejaanland zelf, waarbij je achievements moet behalen binnen het park en zo badges met incentives kan scoren. Deze achievements kunnen heel simpel (“Zet X-aantal stappen per dag en krijg een drinkvoucher”), maar ook complexer zijn.

De technologie hierachter verloopt via een systeem zoals de FitBit dat push notifications stuurt naar je smartphone via een app. Dit toestel wordt ook zelf een incentive door het gratis toe te voegen aan een abonnement

Team_awesome__intrackathon__-_Google_Drive.jpg

 

En de winnaar is...

Na de laatste pitch kreeg de jury een kwartier de tijd om te overleggen en een keuze te maken. En dan volgde het verdict...

victory.jpeg

Elk idee werd met veel enthousiasme door de Bobbejaanlandjury onthaald, maar het gamificationconcept kaapte uiteindelijk de eindprijs weg.

Het cliché "Deelnemen is belangrijker dan winnen" was hier echter enorm hard van toepassing. Bij deze ook nog eens een dikke merci aan Bobbejaanland én aan alle collega's die erbij waren voor die (lichtjes stresserende en best vermoeiende, maar wel) leuke 24 uur! A day well spent!

 comfort_zone.jpg

Meer weten? Contacteer ons!